Skupina o Tilul Vážany

06.12.2010 07:12

 

Barex otočil zápas s Buldoky a vyhrál 3:2

 

 

    Druhé kolo zápasu ve skupině o titul hostil Barex Buldoky z Otrokovic. V úvodním zápase základní části KHL Barex zvítězil 7:5, ale po vysoké porážce z minulého kola se čekalo jak se dá tým dohromady.

 

    Barex nastoupil opět ve třech kompletních řadách. Začátek zápasu, tak jako snad každý prospal a po dvou minutách prohrával po odražené střele před brankovištěm 0:1. Barex se z minulého zápasu hodně  poučil a hrál daleko zodpovědněji než v zápase minulém. Sice se potýkal s rychlým přechodem soupeře z obranného do útočného pásma, ale co nepochytili obránci to lapil vynikající gólman. Zejména vyhozené puky kolem mantinelu a následné přečíslení obrany dělali domácím ze začátku velké problémy. Hra Otrokovic byla založena hlavně na rychlých brejcích a přečíslení soupeře. Ovšem Barex dokázal vyrovnat a to zásluhou rychlého zorientování před brankou soupeře. 

 

        Buldoci dokázali znovu otočit skóre na svou stranu. Po závaru v brankovišti se puk šťastně odrazil za zády domácího brankáře.

 

        Ve třetí třetině dal Barex vše do útoku. Pět minut před koncem zápasu měl ovšem veliké štěstí, když soupeř nastřelil břevno domácí branky. Následně se rozehrávalo v útočném pásmu soupeře. Po vyhraném vhazování držel domácí útočník puk v rohu kluziště, aby následně nahrál volnému obránci na modré čaře. Ten se neukvapil, sjel si a krásnou střelou švihem do horní části branky vyrovnal na 2:2. Barex ovšem prokázal větší chuť po vítězství a zkoušel strhnout vedení na svou stranu. To se mu povedlo minutu před koncem utkání. Buly v obranné třetině domácích zachytil domácí obránce, lehce o mantinel přiklepnul puk najíždějícímu útočníkovi. Ten zabral, projel střední pásmo, na útočné modré vystřelil a puk proletěl za zády hostujícího gólmana. Barex otočil zápas a rázem vedl 3:2.

 

        Do konce zápasu chyběla necelá minuta. Buldoci odvolali brankáře a snažili se výhodou jednoho muže v poli zvrátit zápas. Domácím se podařilo dostat puk do středního pásma, následně do útočného a svoje vedení si pohlídali. Ve vyrovnaném zápase nakonec Barex porazil Buldoky o jednu branku v poměru 3:2.

 

 

    Velkou radost z našeho vítězství měl i generální manažer, který přišel po zápase do sprchy s úplně novým župánkem.