O paté místo AHK

24.02.2011 09:59

 

Barex konečně vyhrál 6:0, porazil AHK Kroměříž

 

 

Předzápasový rozhovor:

 

Zpovídali jsme druhý tzv. ruský útok. Lídrem pětky je Dušan Horčička

Dušane já jsem si všiml, že dnes máš vypraný dres, to znamená že se jede dnes od začátku?

''Ano, ano, dnes to začíná nanovo. Dnes teprve sezóna začíná''

Řešili jste v kabině taktiku?

''Od začátku naplno a pak zvyšovat tempo''

 

Centrem v druhé pětce je Kuba Olša.

Kubo s čím jdeš do zápasu?

''Já se pokusím obhájit svoje čtyři minuty na trestné lavici a pokusím se vstřelit gól. Poslední dobou se mi moc nedaří. Uvidíme. V neděli jsem trénoval, tak se nechám překvapit.

 

Křídlo Michael Tunker dodává:

Jak vidíš dnešní zápas?

''Myslím si, že přijdeme včas na led a podle toho se to začne odvíjet.''

Byla porada v kabině?

Bude porada s trenérem Tichonovem, tak dva prásky maximálně''

 

Průběh zápasu:

 

        Už od začátku bylo jasné, že ani jeden z týmu nedaruje tomu druhému centimetr volného ledu. Barexu se podařila vstřelit úvodní branka čímž zlomili útočníci prokletí z minulých zápasů. První třetina patřila i gólmanům, kteří likvidovali šance na obou stranách. Domácí doplatil na tvrdý metr rozhodčích a někteří hráči byli opakovaně na trestné lavici.

 

    I začátek druhé třetiny patřil Barexu. Druhý gól padl po chybě hostujícího gólmana. Puk putoval z obranné třetiny Barexu směrem na brankáře AHK. Ten pozdě zareagoval na puk a pozdě proti němu vystartoval. Útočník Barexu dokázal kličkou obelstít gólmana a pohodlně skóroval do prázdné brány. V polovině třetiny dostal Barex možnost přesilové hry pět proti třem, když AHK se provinilo dvojtým faulem. Z Buly putoval puk na obránce na modrou čáru, který nahodil puk na gólmana. Útočník Barexu se snažil před brankářem dorazit puk do sítě, což se nelíbilo hostujícímu obránci, který si chtěl sjednat pořádek. Následovala mela, do které se zbytečně někteří hráči zapojili a zbytečně tím vyhrotili situaci. Na to doplatil, domácí obránce trestem do konce utkání, když od sebe chtěl jen odtrhnout dva hráče a uklidnit celou situaci. Následně byl atakován a mela se tím více vyostřila. Na obou stranách padly dva tresty do konce utkání, několik dvouminutových a osobních trestů. Na trestné lavici bylo jednu chvíli více hráčů než na lavici hráčské. Po deseti minutách strkanic, hádek a rozdělování trestů se opět začal hrát hokej. Třetina se dohrála v klidu jen hráč Barexu dostal desetiminutový osobní tresty za diskutování s rozhodčím.

        Ve třetí třetině se už konečně více hrál hokej. AHK se snažilo ztrátu vyrovnat, ale jejich šance zastavila tyč nebo skvěle připravený gólman. Barexu se podařilo ještě třikrát skórovat a po delší době pocítil chuť z vítězství.

 

 

 Saniťák z AHK opět nezklamal a předvedl to ''nejlepší'' ze svého repertoáru.

 

 Trestná lavice byla včera k prasknutí. Všimněte si hráče v pravém dolním rohu, který přemýšlí na které střídačce má vlastně své spoluhráče.

 

 

článek se aktualizuje